Teno 2012

Aikuisten jäsenten kalaretki Tenolle. Samassa kerhon yleisen sarjan kalakisa. Viikko varattiin aikaa ja osa olikin paikalla koko ajan, mutta yleisin vierailu joella oli ns. pidennetty viikonloppu. Tulipa Jari ja Liisa ihan 2:ksi luvaksi vain ja Reima H. lopusta pariksi luvaksi. Jäseniä retkellä oli kaikkiaan 15 kpl, joista miespuolisia 12. Asuinpaikkana meidän porukalle ekaa kertaa Alaniemelän lomatuvat. Todella viihtyisä paikka ja tilavat mökit, sekä hyvät jutut ja vinkit turvalliseen pyöräilyyn ja lohestukseen. Kiitos majoittajalle.

Kalakisa rävähti käyntiin vauhdikkaasti keskiviikko iltana, kun Kari rantautti eka laskulla Utskoskesta titin, 62 cm ja johtoasema kisassa. Perus-oliiviin otti.

Seuraavana päivänä, eli torstaina, porukka hajaantui aina Särkkäalueelta Parasolin koskelle asti. Kalantulo ei lakannut, sillä Joonas veti särkiltä johtokalan, 66 cm, Undertakerilla. Kari taas sai Kalkusta toisen 62 centtisen ja oliivilla.

Viikonlopulle saatiin vahvistukseksi Liisa ja Jari.

Jari aloitti lauantaiaamuna Siiristä ja heti tulosta, titti 63 cm kisaan, oliivilla sarvettomalla jaakolla. Muutoin suht hiljaista. Hannu vietti päivää könkäässä, josta 1 irti päässyt kala ja pari tärppiä.

Illan hämärässä koetettiin porukalla Utskoskenalussuvannolta yllättää kalaa, mutta ainoastaan näköhavainnot saatiin saaliiksi.

Sunnuntaiaamuna Siiristä Jarille toinen 63 centtinen kun Joonas taas varmisteli peliä kaappaamalla Dalvadaksesta 72 centtisen jalan. Perhoina molemmilla jo ennen paikkansa varmistaneet luottokamppeet.

Jari ja Liisa jättivät joen, mutta vielä kesän viimeisellä laskullaan tartutti Jari pienehkön jalan, mutta sen onnistui paeta. Arja ja Pasi jäivät Siiriin huitomaan kauden viimeistä lupaa pois.

Niinhän siinä heti seuraavalla laskulla kävi, että Arjalle tarttui kala ja Pasille tuli kiire. Arja aloitti väsytyksen toteamalla, jotta “et hae sitä kameraa, vaan tulet neuvomaan”.

No neuvomaanhan ei ketään kahdesti tarvi yllyttää. Kaikkihan me se osataan. Kylmästi Arja noudatti Pasin ohjeita, joita tuli olan takaa nopeasti ja tasaisesti ja paljon ja kuuluvasti ja… Lopulta Arja veti kiville elämänsä ensimmäisen merilohen. 67 cm ja 2,5kg. Eipä ollut riemulla rajoja. Oliiviin jaakkoon otti. Kuvat ja tekstiviestit, soitot, kaatoryypit, jne….. Olipa mahtava niittaus tämän kesän lohestukselle. Kyllä se vain tuo ahkerakin yrittäminen palkitaan, lopulta.

Vielä ennen kämpille paluuta tarttui Pasille hyvä Titti kiinni, mutta se onnistui jatkamaan nousuaan.

Kilpailuajan viimeisenä yönä ennen reissun loppua, kesän kalastusta lopettelemaan saapunut Reima H. mittautti Utskoskesta titin, 60 cm. Näin oli kisa taputeltu.

Reissun aikan saatiin siis ihan hyvästi kalaa, verrattuna tilanteeseen ylipäätään joella.(1 jalka ja 7 tittiä) kaikki saadut kalat olivat kirkkaita, joten nousua oli selvästi vielä havaittavissa. Ainoastaan pintapomppokalat jäivät puuttumaan. Harjuksia tuli pannulle myös. Nuoret miehet Mikael ja Jussi pitivät siitä huolen. Suurin harjus 43 cm.

Kalamiesten aiheuttamia ruuhkatilanteita ei joella näkynyt, ei edes särkillä, joten kalastaa sai niin paljon kuin rungon ja raajojen kiputilat ja rajoittuneet liikeradat antoivat myöten.

Vesitilanne joessa oli ajankohtaan nähden hyvä ja se jopa hieman nousikin, mutta laski myös nopeasti. Kelit olivat vaihtelevia. Kovaa vasta tuulta emme saaneet osaksemme ja lämpötilat pysyivät mukavina. Veden lämmöt kuulemma jossain 12 asteessa, joten ei kauheasti olleet vedet lämmenneet koko kesänä.

Kiitos osanottajille ja aina niin mukavan rennolle meiningille.

Pasi