Tuntsa 2009

Kesän alkuun suunniteltu retki suuntautui maineikkaalle Tuntsa-joelle. Joessa ei tulva haitannut ja sääsketkään eivät vielä häiriöitä aiheuttaneet. Rantakoivut jo vihersivät ja tuntureilla asui vielä talven viimeiset lumet. Osanottajia oli mukana 13. Kelit olivat aikalailla kylmenneet aikaisen kesäntulon jälkeen, mutta se ei rohkeimpia saanut jäämään kotiin. Lämpötila pysytteli 0 – +6 asteessa. Ilmavirtaus pohjoinen. Kaukaisimmat osallistujat olivat tulleet Kemin seudulta asti, joten siitä heille hatun nosto liene paikallaan.

Saalistakin saatiin. Junioreista ainakin Hente ja Mikael kepittivät useita komeita harjuksia, streamereihin ottivat. Suurimmat Harjukset tulivat kuitenkin Joonakselle ja Timolle, suurin 48cm. Pojilla pyöri tietenkin ´Tosi TV-paketti´ mukana, kameroineen ja kuvaajineen. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tuloksia.  Ainoat mitta Taimenet olivat juuri + 40 cm, elikkä ei mitään isommuksia. Tosin Larsilta joku vei Streamerin siiman nokasta, sen ollessa uimasillaan rajamiesten saunan rannassa. No menetykset ovat myöskin osa tämän homman suolasta.

Ilmaston pysyessä vain muutamassa + asteessa oli tietenkin vähintäinkin kohtuullista herätä lauantai aamuna lumipyryyn ja todeta lunta sataneen jo maahankin asti sentti tolkulla. Reiman sissi-teltta antoi kuitenkin lämpöä sitä tarvitseville. Retki oli tietysti onnistunut ja jälleen kerran antoisa. Haasteellinen ja maineikas Tuntsa ei pettänyt ja sai tältä retkeltä varmasti uusia perhokalastajia rannoilleen.

Pasi Niskala