Korvatunturin kunkku 2010

Korvatunturin Kunkku -Perhokalastuskisassa vahva nuorten esiinmarssi. 20.Korvatunturin Kunkkukisa-viikonloppu (11.06.-13.06.-10) kalastettiin Savukosken Kemi- ja Kairijoella. Kilpailukeskus ja rantasauna ja palavipönttö sijaitsivat Kairijoen Eräkeskuksessa. Sää kisaviikonloppuna oli aurinkoinen ja tunnelma lupsakka. Kilpailussa kalastettiin perinteisin perhokalastusvälinein. Järjestelyistä vastasi Sallan Perhokerho ry.

Kilpailut avattiin perjantai-illan henkilökohtaisella Pikku-kisalla, jonka voitti Kemijärven Perhokalastajien vasta 14 vuotias Perttu Vierimaa. Perttu sai saaliikseen 52,4cm Taimenen. Kala oli koko viikonlopun suurin. Iltakisaan osallistui 25 kilpailijaa.

Lauantain 5;n tunnin pääkilpailuun osallistui 17 joukkuetta neljästä seurasta(3 kisaajaa/joukkue). Voiton vei Sallan Perhokerhon nuoriso joukkue, joka samalla putsasi lähes koko palkintopöydän.

Joukkueessa kalastivat Henri ja Juuso Hänninen sekä Mikael Vaarala. Joukkueen saalis oli 190,5cm. Kilpailun voitto ratkesi tasaiseen ja varmaan joukkuesuoritukseen. Jokainen joukkueen jäsen sai kilpailussa saalista. Samasta joukkueesta löytyi myös nuorten sarjan 2 parasta, Juuso ja Mikael, sekä kilpailun 2 suurinta kalaa (siika 43,9cm ja Taimen 42,6cm) saanut Henri. Näin ollen ei jossiteltavaa jäänyt. Mainittakoon vielä, että yksikään joukkueessa kalastanut ei ollut vielä edes syntynyt, kun ensimmäisiä Kunkkukisa- voittajia ratkottiin.

Koska kyseessä oli 20v juhlakilpailu päivitettiin samalla kuka on Kunkkujen Kunkku. Tämä titteli jaetaan 10 vuoden välein ja osallistumisoikeuden on ansainnut , jos on joskus voittanut Kunkkukilpailun.

Uusi Hallitsija on Kemijärven Perhokalastajien Esko Turunen. Eskon saalis oli 90,2 cm. Se ei ollut toki kilpailun suurin saalis , mutta se oli suurin kaikista niistä, joilla oli osallistumisoikeus kyseiseen kisaan.

Suurimman henk. koht. saaliin kisassa sai Kemijärven pk. Jari Tervo 128,3 cm kalaa.

Naisia joukkueissa oli yhteensä 3 kpl. Heistä eniten kalaa sai Paula Seppänen, 66,5 cm.

2. Mikael Vaarala Sallan Pk.
3. Jussi Hautaniemi Sallan Pk. ja Perttu Vierimaa Kemijärven Pk.

K-Market Puolukka (Nuorten sarja)

Suuri kiitos myös Kairijoen Eräkeskukselle.

KorvatunturinKunkku 2010 Perhokalastuskisa numeroin

Kilpailun kalastusaika oli 2,5 tuntia/joki. Alamitat kilpailussa: Taimen 40cm, Harjus 35cm, Siika 25cm ja Nieriä 20cm

Koko kilpailun saalis 1326,3 cm kalaa jakautui seuraavasti. Kemijoki 598,0cm eli 11 siikaa, 10 nieriää ja 1 harjus, yht. 22 kalaa. Kairijoki 728,3cm eli 10 siikaa, 11 nieriää, 3 harjusta ja 1 taimen, yht. 25 kalaa

Sallan perhokerho ry;

11 kisaajaa/ 4 joukkuetta/ sis.voittaja joukkueen ,nuorten sarjan voittajan ja suurimman kalan saaneen. Saalis Kemijoelta 96,9cm eli 4 nieriää. Saalis Kairijoelta 220,2 cm eli 1 taimen, 3 siikaa ja 3 nieriää, yhteensä 11 kalaa. 317,1cm saalista eli ka. 28,8cm/kisaaja. 3 jäi ilman saalista

Sodankylän Perhokalastajat ry

18 kisaajaa/ 6 joukkuetta/sis. hopeajoukkueen. Saalis Kemijoelta 264,6cm eli 6 siikaa, 2 nieriää, 1 harjus. Kairijoelta 233,0cm eli 5 siikaa, 4 nieriää. Yht. 17 kalaa, 497,6cm saalista eli ka. 27,6cm/ kisaaja. 10 jäi ilman saalista.

Kemijärven Perhokalastajat ry

14 kisaajaa/ 5 joukkuetta/sis. pronssijoukkueen sekä eniten kalaa saaneen kilpailijan. Saalis Kemijoelta 181,8cm eli 4 siikaa, 3 nieriää. Kairijoelta 142,0cm eli 3 nieriää, 3 harjusta. Yht, 13 kalaa, 323,9cm saalista, ka. 23,1cm/kisaaja. 9 jäi ilman saalista.

Korvatunturin kalastajat

6 kisaajaa/ 2 joukkuetta. Saalis Kemijoelta 54,7cm eli 1 siika ja 1 nieriä. Saalis Kairijoelta 133,1cm eli 2 siikaa 1 nieriä ja 1 harjus. Yht, 6 kalaa, 187,8cm saalista eli ka 31,3cm/kisaaja. 3 jäi ilman saalista.

Kemijoella kalastettiin 11.00-13.30 ja Kairijoella 15.30-18.00. Sää oli aurinkoinen ja lämmin. Selvästi eniten tuli siikaa ja nieriää, molempia 21 kpl. Harjuksia 4kpl ja Taimenia saatiin 1kpl. Kairijoki antoi 130,3cm ja 3 kalaa enemmän saalista kuin Kemijoki. Kalan keskikoko Kemijoella 27,1cm ja Kairijoella 29,1cm.

Kilpailun voittanut joukkue sai:

Kemijoesta 2 nieriää ja Kairijoesta 1 taimenen, 1 siian ja 2 nieriää (Siika kilpailun suurin kala ja Taimen toiseksi suurin.) Suurimman henk.koht. saaliin, 128,3cm saanut( J. Tervo Kemijärveltä ) sai Kemijoesta 2 siikaa ja Kairijoesta 2 harjusta. Korvatunturin kalastajilla oli paras keskiarvo/kisaaja. Sodankylän Perhokalastajilta suurin osanotto. Pahoittelen mahd. virheitä.