Nuorten perhokalastus -leiri 2013

Sallan Perhokerhon perinteinen perhokalastusleiri nuorille pidettiin 14.–16.6.-13 Savukosken Kairijoella. Leirikeskuksena toimi Kairijoen Eräkeskus, jonka mökeissä leiriläiset majoittuivat. Leiri oli tarkoitettu nuorille sallalaisille perhokalastajille, aloitteleville ja jo hiukan kokeneemmille. Ikäraja leirillä oli 18 vuotta. Ohjaajina leirillä toimivat seuran omat aikuisjäsenet. Nuoria osanottajia paikalla oli 7 kpl, iältään 8-14v.

Sidontasessio (4)

Leirillä ohjattiin nuoria perhokalastuksen maailmaan, perhonsidonnan ja kalastuksen kautta. Perhonheitto perinteisellä perhovavalla ei ole ensikertalaiselle helppoa, mutta hyvässä ohjauksessa sen oppii nopeasti. Nuoria opastettiin myös lukemaan jokea ja löytämään siitä mahdolliset kalapaikat. Myös jokivarren käytöstapoja käytiin läpi.
Kalastus oli leirin pääasia, mutta kyllä nuoret osaavat pitää kalastusleirillä hauskaa myös ilman onkivapoja. Yhdessäolo hyvässä seurassa ja uusien ystävien löytyminen kalastuksen parista luo hyviä muistoja pitkäksi aikaa.
Perjantai-ilta ja koko lauantaipäivä kuljettiin Kairijokivartta ylös ja alas. Kalaakin saatiin ja koettiin unohtumattomia onnistumisen hetkiä, varsinkin kun joku leiriläisistä sai elämänsä ensimmäisen perhokalan. Ja vielä itse sitomalla perholla.
Aleksista Sallan nuorten Perhokalastusmestari 2013
Sunnuntaina leiriohjelmassa oli vuoden 2013 Sallan Perhokerhon nuortensarjan mestaruuskilpailu. Kilpailu kesti 3 tuntia ja se käytiin leirikeskuksen välittömässä läheisyydessä. Jokaisella kilpailijalla oli oma huoltaja/valvoja mukanaan, joka seurasi häntä koko kisan ajan. Valvoja auttoi ongelmatilanteissa, sekä mittasi kaikki ylös saadut kalat, myös alamittaiset, jotka mittauksen jälkeen vapautettiin. Kalojen yhteismitta ratkaisi voittajan.
Kilpailussa saatiin pääasiassa harjuksia, mutta muutama taimen ja nieriäkin rantautettiin.
Tämänvuotisen kisan voiton vei ylivoimaisesti Aleksi Palosaari. Toiseksi sijoittui puolustava mestari Elias Tervo ja kolmas oli ensikertalainen Heikki Tervo. Voittaja kalasti pintakalvossa kelluvalla, peurankarvasiipisellä, kuoriutuvalla vesiperhosen pupalla. Kaikki kilpailijat saivat kalaa.

Tulokset:
1. Aleksi Palosaari 213,9 cm
2. Elias Tervo 175,8 cm
3. Heikki Tervo 144,8 cm
4. Juho Jurmu 111.9 cm
5. Toni Nurmi 111,5 cm (Kilpailun suurin kala: Harjus 30 cm)
6. Eeli-Juhana Iivari 57,2 cm
7. Miko Palosaari 36,8 cm

IMG_1961

Sallan Perhokerho ry kiittää kaikkia leirille osallistuneita, sekä nuoria, että ohjaajia ja mukana olleita lasten huoltajia. Ensi vuoden leiriä aletaan suunnitella tulevana talvena, joten ei muuta kun suurella joukolla mukaan.
Palkintopöydän täyttivät seuraavat yritykset; Kairijoen Eräkeskus, Sallan Kuvaamo, Jyväskylän Perhokolmio, Sportia A. Kokko Kemijärvi sekä Sallan Perhokerho ry.
Suurkiitos myös heille.