Perhonsidonnan Lapin mestaruus 2013

Kilpailu käytiin Sallan Perhokerhon järjestämänä la. 23.3.-13 vapaa-aikatalo Sallansuun tiloissa. Siihen saapui osanottajia Sodankylästä, Rovaniemeltä ja Sallasta.

Kilpailun yleisessä sarjassa sidottiin 6 ja juniori sarjassa 5 perhoa. Kilpailuaika oli 2 kertaa 2 tuntia. Kilpailuun valittujen perhojen reseptit olivat kilpailijoiden mielestä hyvät ja monipuoliset, sekä riittävän haastavat.

Yleisen sarjan hallinta pysyi edelleen sallalaisen Timo Tuuhan käsissä. Hän myös sitoi kisojen parhaan perhon. Timon tasaisuus ja sidonta varmuus toi voiton myös tänä vuonna. Toiseksi sijoittui Alakönkään perhokalastajien Antti Aholainen joka hävisi voiton kahden (2) pisteen erolla ja kolmas oli Sallan Jari Tervo.

Nuorten alle 18 v. sarjan voiton vei myös viimevuotiseen tapaan sallalainen Sami Jäntti.

Juniorisarjan voitto meni Rovaniemenseudun perhokalastajien Touko Rimpiläiselle. Hän sai parhaasta perhostaan samat huippupisteet kuin Timo. Timon perhon vaativuustason katsottiin olleen kuitenkin haastavampi. Toukon sidontajälki miellytti tuomareita suuresti, ja hän saikin kilpailun korkeimmat yhteispisteet. Tosin juniorisarjan perhot eivät olleet vaikeustasoltaan verrattavissa yleisen sarjan perhoihin.

Toiseksi tässä sarjassa tuli Sallan Perhokerhoa edustanut Juho Jurmu ja kolmas oli saman seuran Ismo Jäntti.

Joukkuekilpailun voiton vei Sallan perhokerho ry.

Kilpailun arviointituomaristoon kuuluivat Aimo Siulio Kemijärveltä sekä Joonas Hänninen Sallasta. Kaikenkaikkiaan kisassa sidottiin 57 perhoa.