Pilkkimestaruus 2010

Sallan Perhokerho ry:n pilkkimestaruus 2010 ratkesi.

Kilpailu käytiin Sallan Pyhäjärvellä 22.04. 2010.

Osanottajia oli kaiken kaikkiaan 17 kpl. Kilpailussa sovellettiin perhokalastuskilpailuissa käytettävää sektoripisteytys säännöstöä.

Kilpailualue jaettiin neljään pooliin, joissa jokaisessa ongittiin 20 minuuttia. Yhden poolin koko oli n. 0.5 hehtaaria. Pooliin sai tehdä niin monta reikää kuin halusi, ei kuitenkaan 2:ta metriä lähemmäs toista kisaajaa. Hallinnassa sai olla vain yksi reikä kerrallaan. Jokaisen poolin jälkeen kalat laskettiin. Poolin voittaja sai yksi pistettä, toiseksi tullut 2 jne. Jos kilpailija jäi poolissa saaliitta tuli siitä maksimipisteet, eli tässä kisassa 17. Näin ollen jo 1 kala saattoi ratkaista todella paljon. Kun kaikki neljä poolia oli ongittu, voittaja oli se jolla oli vähiten sijoituspisteitä.

Kilpailu ratkesi tasaiseen ja varmaan suoritukseen. Muiden kilpailijoiden läheisyys aiheutti sen, että kalat jotka saatiin, niin ne myös heti nähtiin ja se oli omiaan tuomaan kilpailuun lisäjännitettä. Paineen alla täytyi pystyä tekemään peruspilkintäsuoritus ja pelastaa itsensä suurimmilta virhepisteiltä.

Parhaiten hermonsa hallitsi Sami Klemetti, joka vei komeasti Seuran mestaruuden. Sami ei voittanut yhtään poolia, mutta varma ja tasainen suoritus joka poolilla toi voiton.

Naisten sarjan voiton korjasi Elvi Hänninen ja Nuorten mestaruuden kaappasi Henri Hänninen.

Tulokset:

Yleinen:

1. Sami Klemetti 13p ( pooli 1: 4pistettä, pooli 2: 3p. pooli 3: 2p ja pooli 4:4p.) yht. 41 kalaa