Korvatunturin kunkku 2016

Korvatunturin kunkku -perhokalastuskilpailu 10-12.6.2016

Perinteinen Perhokalastus kilpailu, Korvatunturin Kunkku, järjestettiin Kairijoella 10.-12.6.-16. Kilpailukeskus sijaitsi Kairijoen Eräkeskuksessa. Vuorossa oli järjestyksessään 26. kerta, kun kilpailu järjestettiin ja tänä vuonna järjestelyistä huolehti Kemijärven Perhokalastajat. 

Viikonloppu aloitettiin perjantai-iltana henkilökohtaisella kilpailulla, jossa ei kukaan onnistunut saamaan saalista. Näin ollen palkintopottiin kertyneet rahat jaettiin nuorten sarjan osallistujien kesken. Onnittelut Heille.

Pääkilpailu eli Korvatunturin Kunkku 2016 käytiin lauantaina. Se on joukkuekilpailu ja tällä kertaa paikalle oli ilmoittautunut 11 joukkuetta. Sää kisapäivänä oli erittäin suosiollinen, mikä johti päiväkorentojen joukkokuoriutumiseen. Saalista saatiinkin oikeinkin mukavasti.  Voiton vei Sallan Perhokerhon 3-joukkue, joka onnistui saamaan perhoihinsa kiinni siikoja sekä harjuksia. Voittaja joukkueen yhteissaalis oli 302 cm. Toiseksi sijoittui mestaruutta puolustanut Korvatunturin Kalastajat Savukoskelta ja kolmanneksi tuli Sodankylän perhokalastajat. Nuorten sarjan osanottajat jäivät ilman saalista. Kilpailu suurimman kalan sai Seppo Kari Sodankylän Perhokalastajista/ siika 48.5 cm

TULOKSET

1. Sallan Perhokerho ry 3. joukkue 302 cm ( K. Hänninen, J. Tervo , P. Niskala)
2. Korvatunturin Kalastajat ry 1. joukkue 203,5 cm ( P. Siirtola, P. Kuosku, H. Okkonen)
3. Sodankylän Perhokalastajat ry 3. joukkue 166,20 cm ( J. Atsinki, S. Kari, T. Rinne)
4. Kemijärven PK 1. 111,4 cm
5. Kemijärven PK 3. 83,8 cm
6. Sallan PK. 2. 35,3 cm
7. Kemijärven PK. 2. 28.1 cm

KUTSU

Arvoisat perhokalastajat, on jälleen aika kutsua seuranne jäsenet mukaan Korvatunturin kunkku –perhokalastuskilpailuun. Kilpailu on järjestyksessään 26. Tänä vuonna järjestäjänä on Kemijärven perhokalastajat ry.  Kisakeskuksena toimii Kairijoen Eräkeskus.

Perjantai-iltana 10.6. kello 19 – 20:30 kisataan jo perinteiseksi muodostunut Pikkukunkku –kilpailu Kairijoella. Siirtymäaika sisältyy kisa-aikaan ja siirtymät tehdään kävellen. Kilpailun voittaja kuittaa osallistumismaksut itselleen. Osallistumismaksu on 5 €/henkilö.

Lauantaina 11.6. on joukkuekilpailu, varsinainen Korvatunturin kunkku:

– kilpailuaika kello 12:00 – 16:00
– siirtymäaika molemmissa päissä 1 tunti
– lähtö- ja paluupaikkana Kairijoen Eräkeskus.
– osallistumismaksu 30 €/joukkue
– nuorten sarjan osallistumismaksu 10 €/hlö
– järjestäjä antaa tilinumeron, mihin maksut suoritetaan.

Ilmoittautumiset Kunkkukisaan otetaan vastaan Eräkeskuksessa perjantai-iltana tai aikaisin lauantai-aamuna. Kairijoen Eräkeskuksesta voi kysellä majoituksesta ja ruokailusta.

Tervetuloa mukaan!

Kemijärven perhokalastajat ry

Arvi Kokko, puh. 040 7260542

SÄÄNNÖT

 • Korvatunturin kunkku -perhokalastuskilpailu on joukkuekilpailu. Joukkueessa kalastaa 3 ennalta nimettyä kilpailijaa. Nuortensarjalaiset voivat olla mukana joukkuekisassa.

 • Nuorten sarja kilpaillaan henkilökohtaisena kisana, ikäraja 18 vuotta.

 • Kalastus tapahtuu perinteisin perhokalastusvälinein ilman heittopainoa. Perukkeessa ei saa käyttää erillistä painotusta. Painotetut tehdasperukkeet sallitaan. Perhoissa sallitaan kuulapäät 4 mm:iin asti, ei isompia. Perhoja saa olla kolme (3) kerrallaan.

 • Jokainen kilpailija huolehtii itse kalastuslupansa.

 • Tasatuloksessa järjestyksen ratkaisee suurin kala.

 • Jokainen kilpailija osallistuu omalla vastuullaan. Kilpailun järjestäjä ei vastaa kilpailua ennen, sen aikana tai sen jälkeen sattuvista tapaturmista, vahingoista tai vastaavista.

 • Kilpailualue on Kairijoki Paskalomavaaran sillasta alaspäin, poisluettuna erityiskalastusalueet, ja Kemijoki Uuraojan suusta Ruuvaojan sillalle.

 • Mittauksessa on oltava ajallaan. Myöhästyneen kilpailijan suoritus hylätään.

 • Protestiaika on puoli tuntia mittauksen loppumisesta.

 • Alamitat kilpailussa/kilpailukalat:

  – taimen 50 cm

  – harjus 35 cm

  – siika 25 cm

  – nieriä 20 cm

 • Kisassa noudatetaan Korvatunturin kalastusluvan saaliskiintiötä. Mittaukseen saa tuoda 3 harjusta tai taimenta kilpailijaa kohti. Saaliskiintiö ei koske siikaa eikä nieriää.

 • Kilpailussa noudatetaan perinteisiä herrasmiessääntöjä.