Korvatunturin Kunkku 2021

Korvatunturin Kunkku 2021 perhokalastustapahtuma pidettiin 11.-13.6. 2021. Kisakeskus sijaitsi Kairijoen Eräkeskuksessa, Savukoskella. Kyseessä oli 30 v. juhlakilpailu.

Kunkkukisan ensimmäinen kilpailuviikonloppu pidettiin kesäkuun alussa v. 1991. Kilpailun tuolloin ideoivat Kemijärven perhokalastajien puuhamiehet Matti Tamsi sekä Sulo Leskelä. Nyt kun 30v Kunkkukisaa on takana niin on se päätetty lopettaa tähän.  Mutta pitää muistaa se, että aina kun jokin loppuu niin se avaa samalla loistavat mahdollisuudet jonkin uuden aloitukselle.

Juhlaviikonloppu aloitettiin perjantai-illan toiminta kilpailulla, jossa lajeina oli perhon pituus- ja tarkkuusheitto sekä perhonsidonnan nopeuskilpailu. Tästä joukkueittain suoritetusta kilpailusta saatiin erittäin nautittava ja hauska. Monipuoliset eri lajit sopivat iltaan loistavasti. Tämän kisan voitti Sallan Perhokerhon ykkös- joukkue.

Pääkilpailu eli varsinainen Korvatunturin Kunkku 2021 perhokalastuskilpailu käytiin lauantaipäivänä. Kilpailuun ilmoittautui 12 joukkuetta. Kilpailualueena oli koko Korvatunturin kalastusalue eli Kairi- ja Kemijoen pääuomat. Kilpailuaika oli 5 tuntia ja saalistakin saatiin, vaikka olosuhteet kisapäivänä olivat haastavat. Todella kova puuskittainen tuuli sekä paahtava auringonpaiste vaikeuttivat kalastusta huomattavasti.

Kilpailun voiton vei Kemijärven perhokalastajien 1. joukkue. Joukkueessa kilpailivat Jani Sliden sekä Sami Kellokumpu. Perho jolla voittosaalis saatiin oli Red Tag, eli se aivan perusperho.

Kilpailun suurimman kalan sai Sallan Perhokerhon Jukka Hujanen, taimenella oli mittaa reilu 50 cm. Hänen joukkueensa sijoittui kilpailussa toiseksi ja joukkueen 2 muuta jäsentä olivat Pasi Niskala ja Kari Hänninen. Nämä 2 kalastajaa olivat ainoat, jotka ovat osallistuneet kaikkiin kolmeenkymmeneen Kunkkukisaan. Kolmanneksi sijoittui Sodankylän perhokalastajista Matti Atsinki, Pertti Kariniemi sekä Seppo Muttilainen.

Juhlakilpailun järjestänyt Sallan Perhokerho ry haluaa kiittää kaikkia osanottajia ja samalla haluamme myös kiittää kaikkia joskus kilpailuun osallistuneita, sekä Savukoskelaisia, Kemijärveläisiä ja Sodankyläläisiä perhokalastajia, jotka ovat omalla vuorollaan olleet järjestämässä kilpailua. Perhokalastus on mahtava ja yllätyksellinen elämäntapa. Tavataan tämän mahtavan lajin parissa.

Juhlakilpailun johtajana toimi Timo Tuuha Sallan Perhokerhosta.

Tulokset:

1. Kemijärven Perhokalastajat 1
  2. Sallan Perhokerho 2 86,2p
  3. Sodankylän Perhokalastajat 2 45,9p

Kaikkien osallistujien kesken arvotun perhovavan voitti Teemu Anneberg Sallasta.