Nuorten kalastusleiri 2023

Sallan Perhokerhon nuorten leiri 2023

Sallan Perhokerhon kesän 2023 yhteiset kalastusretket on nyt tehty. Nuorten Leiri pidettiin tutusti Kairijoen äärellä 16. – 18. 6. Majoitus oli totutusti Eräkeskuksen mökkikylässä, jossa huolehtiva henkilökunta hoiti jälleen kaikki ongelmat pois.  Leirille osallistui 5 nuorta, intohimoista perhokalastuksen ystävää. Ohjaajia oli mukana 3 kappaletta, eli leiriläiset saivat hyvää ohjausta perhostelun saloihin.

Leirin aikana opeteltiin joen lukua, eli kalapaikkojen etsintää ja huomaamista virtavedestä. Lisäksi sidottiin ottiperhoja ja opeteltiin heittämään perinteisesillä perhovavoilla. Mukana leirillä oli jälleen 1 uusi jäsen. Tämä onkin tullut melkeinpä jo perinteeksi, että saadaan leirille uusia nuoria mukaan. Yhtään tyttöä ei ollut vieläkään mukana, joten poikaporukalla touhuttiin.

Kelit leirin aikana olivat hyvät ja joessa oli jo ns. kesävedet eli ei tulvaa. Jokikalastus antoi kalaa niukasti, mutta perinteinen kalastuspäivä Nieriälammen erikoiskalastusalueella ei pettänyt kalamiehiä, taaskaan.

Nieriälammella kovimmaksi perhoksi valikoitui Eetun sitoma Nieriä Black Foam. Sillä saatiin petettyä lukuisia nieriöitä. Eetu kehitteli perhon edellisenä iltana ihan itse.

Leiri oli jälleen kerran onnistunut tapahtuma ja nuoret perhokalastajat saivat paljonkin muisteltavaa ja oppia reissusta. Saunakin saatiin lämmöille, totta kai.

Ai niin, jäi ruokahommista sen verran mainitsematta, että lauantain juhlapäivällinen koostui jälleen kerran perinteisestä Äija-keitosta. Keiton ja ottiperhojen reseptejä on mahdollista kysellä Sallan Perhokerhon perhonsidontailloissa, jotka taas syystalvella käynnistyvät. Samalla alkaa uuden leiriretken 2024 suunnittelu.

Mukana reissussa:

Eetu, Elias, Oiva-Santeri, Ukko-Aale sekä Julius

Ohjaajina:

Heimo, Juhani ja Pasi

Kalastusintoa riitti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *