Korvatunturin kunkku 2014

”Kunkkukisa ” käytiin perinteisesti kesäkuun toisena viikonloppuna. Pääkilpailu miteltiin lauantaina 7.6.–2014 ja jo perinteiseksi kilpailuksi muodostunut henkilökohtainen kilpailu kisattiin perjantai-iltana. Kilpailukeskus oli Kairijoen eräkeskuksessa, Kairijoen törmällä.

Perjantain kilpailuun osallistui 14 miestä ja 1 nainen. Voiton korjasi Paula Seppänen Sodankylän Perhokalastajista. Hän sai 1,5 tuntisen kisan ainoan mitallisen kalan. Se oli Taimen 50 cm, joten näin Paulasta tuli ensimmäinen nainen, joka on voittanut tämän erittäin kovatasoisen iltakilpailun.

Varsinainen Kunkkukilpailu käytiin lauantaina neljän tunnin mittaisena (klo.12.00–16.00) ja siihen osallistui 13 joukkuetta. Joukkueessa saa olla maksimissaan 3 kalastajaa. Nuorten sarjassa oli 2 osanottajaa. Kilpailualueena oli koko Korvatunturin kalastusalueen pääuomat, Kairi- ja Kemijoki. Sää kilpailun aikana oli erittäin vaihteleva ja heti kilpailun alkupuolella alkanut ukkoskuurojen rintama sotki jonkin verran kalastusta ja pakotti kalamiehet hetkittäin pois vetten ääreltä. Nykyajan hiilikuituvavathan ovat todella vaarallisia ukkosenjohtimia.

Kilpailussa saatiin yhteensä 13 mitallista kalaa ja saalis jakaantui tasaisesti 6 joukkueen kesken. Voiton vei Kemijärven Perhokalastajien joukkue, joka sai kalansa Kairijoen alueelta. Kilpailun suurin kala oli taimen 64 cm ja sen sai Teuvo Mikkola Sodankylästä.

Kilpailun järjestämisestä huolehti tänä vuonna Sallan Perhokerho ry.

TULOKSET:

Perjantain Iltakilpailu:

1. Paula Seppänen 50 cm /Sodankylän Perhokalastajat

Korvatunturin Kunkku 2014:

1. Kemijärven Perhokalastajat 128,3 cm / 4 kalaa (Mäklin, Turunen, Klemetti)
2. Sodankylän Perhokalastajat 100 cm/ 2 kalaa (Mikkola, Hirvonen)
3. Korvatunturin Kalastajat 79,7 cm / 2 kalaa (Okkonen, Kuosku, Karhu)
4. Sallan Perhokerho (3.) 64,5 cm / 2 kalaa
5. Sallan Perhokerho (1.) 58,1 cm / 2 kalaa
6. Sallan Perhokerho (4.) 42.7 cm / 1 kala

Nuoret: (Järjestys arvottiin)

1. Elias Tervo/ Sallan Perhokerho
2. Miikka May / Sodankylän Perhokalastajat

Sallan Perhokerho ry kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita ja haluaa onnitella kilpailussa menestyneitä.